2017. okt 29.

Dubai a boldogság városa

írta: capriman.com
Dubai a boldogság városa

Dubai blokchain stratégiája

"A városokat úgy kell megtervezni, hogy maximalizálják a boldogságot. Kezdeményezéseink az egyéni boldogságot befolyásolják azáltal, hogy lehetővé teszik az innovációt a magán- és az állami szektorban." 

A Sheikh Hamdan által indított Dubai Blockchain stratégia a Smart Dubai Office és a Dubai Future Alapítvány együttműködésének eredménye. Célja, hogy folyamatosan feltárja és értékelje a legújabb technológiai újításokat, amelyek lehetőséget nyújtanak a zökkenőmentes, biztonságos, hatékony, és hatásos városi tapasztalatok felhasználására. 

A Blockchain technológia egy új, hatékony eszköz, amely az internetes adatfeldolgozást egyszerű, biztonságos és biztonságos tranzakciókkal segíti. A Dubai Blockchain stratégiájának köszönhetően Dubai meg fogja valósítani Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoumnak azt az elképzelését, hogy megteremtse Dubai jövőjét, és hogy Dubai legyen a legboldogabb város a földön.

Új gazdasági hullám és digitális innováció

5e35fffdeabac40410f536274d1f9419.pngA Dubai Blockchain stratégia gazdasági lehetőségeket teremt a város minden ágazatában, és megerősíti Dubai Dubai globális technológiai vezető szerepét, hogy globális vezető szerepet töltsön be az intelligens gazdaságban, elősegítve a vállalkozói szellemet és a globális versenyképességet.

Dubainak régi hagyománya van a régió vezető digitális innovációjában. Most először Dubai úttörő szerepet tölt be a városok számára kifejlesztett új technológiák alkalmazásával , és megosztja azt a világgal. Ha sikeres lesz, Dubai lesz az első blockchain alapon működő kormány, amely a jövő gazdaságát vezeti. Ennek egy fontos szelete lehet a OneGram, az arany fedezetű és a vallási elveknek 100%-ban megfelelő kriptovaluta, melynek a Vizionary világhálózata a forgalmazója.

A projekt vezetője november 4-én szombaton Budapesten tart előadást! Téma a OneGram és a blockchain alapú kereskedelmi platform. Időpontja: 14 órától a Tulip Inn Hotelben Az Üllői út 94-98 sz. alatt.

"A Blockchain technológia bevezetése Dubaiban évente kb. 5,5 milliárd dirhamot takarít meg a dokumentumok feldolgozása során, - ami megegyezik a Burj Khalifa beruházási költségeivel."


A Dubai Blockchain stratégia létre hoz egy ütemtervet a Blockchain technológia bevezetésére Dubaj számára, és egy nyílt platform létrehozására, amely a technológia világszerte történő megosztására szolgál. Dubai Blockchain stratégiája a kormányzat hatékonyságának, az gazdasági fejlesztésnek és a nemzetközi megosztásnak a három pillérére épül.

Stratégiai pillérek

smart_dubai.JPG1./ A Dubai Blockchain stratégia első pillére a kormány hatékonysága.
Ebben a pillérben az új stratégia hozzájárulhat a kormányok hatékonyságának növeléséhez a papírmentes digitális ügyintézés minden városi tranzakció számára, támogatva a Smart Dubai kezdeményezéseket az állami és a magánszektorban.

A szükséges dokumentációt, például a vízumkérelmeket, a számlafizetéseket és az engedélyek megújítását, amelyek évente több mint 100 millió dokumentumot tartalmaznak, az új stratégia keretében digitálisan fogják lebonyolítani. A blockchain technológiának köszönhetően az utazáscsökkentésekkel akár 114 millió tonnányi CO2-kibocsátás is megtakarítható, és akár 25,1 millió órányi adminisztrációs időt is megtakaríthatnak, ezzel növelve a termelékenységet.

2./ A Dubai Blockchain stratégia második pillére a gazdasági élet modernizálása.
A Dubai Blockchain stratégia bevezet egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi a polgárok és a partnerek számára, hogy új technológiákat alkalmazzanak. Az új stratégia értelmében a Blockchain lehetővé tesz több ezer új üzleti lehetőséget a magánszektorban. A Blockchain technológia előnyei közé tartoznak az ingatlanok, a fin-tech és a banki szolgáltatások, az egészségügy, a közlekedés, a várostervezés, az intelligens energia, a digitális kereskedelem és a turizmus.

3./ A Dubai Blockchain stratégia harmadik pillére a nemzetközi megosztás.
A harmadik pillérhez hasonlóan Dubai meg fogja nyitni a Blockchain platformot a globális partnerek számára a kereskedelmi biztonság, és a Dubai nemzetközi turizmus kényelmének növelése érdekében.

Az új stratégia értelmében a nemzetközi turizmus biztonságosabb és vonzóbb lesz az előre jóváhagyott útlevéllel és biztonsági engedélyekkel, vízumokkal való gyorsabb belépéssel; könnyebb mobilitás a városban a jóváhagyott vezetői engedélyek és autóbérlés miatt; garantált vezeték nélküli kapcsolat; a turizmus fejlesztése és az előre hitelesített ideiglenes digitális pénztárcák és fizetések révén. 

A Blockchain Stratégia harmadik pillére egy globális bizalmi hálózaton keresztül valósul meg, amelynek partnerei Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában vannak.

future_live.JPGA Dubai Blockchain stratégiát a Dubai Future Alapítvánnyal, a vezető független kutatószervezettel együttműködve alakítják ki és hajtják végre, amely kulcsfontosságú szerepet fog játszani a Dubai jövőjének alakításában. A Dubai Future Agenda a nyilvánosság és a magánszféra különböző szervezeteinek bevonásával foglalkozik, mint például a Dubai Future Alapítvány által hét hónappal ezelőtt alapított Global Blockchain Tanács, amely 42 kormányzati szervet és magánvállalatot foglal magában, hogy megvitassák a legjobb alkalmazásokat a Blockchain technológiákban.

A fenti elvek megvalósítása érdekében létrehozta a Smart Dubai platformot, amely a Smart Dubai azon törekvéseinek megtestesülése, hogy átalakítsa a kormányzati szolgáltatások szerkezetét az ügyfél igényeinek kielégítésére, és nem fordítva. Erről részletesebben egy másik blogbejegyzésben írok.

Szólj hozzá

Dubai blockchain Smart City Vizionary OneGram