2017. dec 17.

A OneGramCoin-t valós fizetési eszköznek tervezték!

írta: capriman.com
A OneGramCoin-t valós fizetési eszköznek tervezték!

Nagy ügyfélkörű játékosokkal épül az elfogadóhelyi piac

onegram.pngAz OGC és blokkláncának fejlesztése üzleti szempontú. A gyors kifizetésekre és a kiszámítható visszaigazolásra tervezett OneGramCoin környezetbarát kriptográfiai pénznem, beépített alkalmazkodási funkciókkal, amelyek lehetővé teszik új piacokra meghódítását most és a jövőben is. Így van ez még akkor is, ha most még nem is látjuk az összes lehetőséget. És a legjobb az, hogy mindez új változatok (blokkláncok) indítása nélkül történhet - ami nem lehetséges a klasszikus Bitcoin világban! 

Sebesség

Kezdetben a OneGramCoin 1 perces blokkidővel indul, ami azt jelenti, hogy normál körülmények között egy perc alatt minden érvényes tranzakciót megerősítenek. Ez már 10-szer gyorsabb, mint a Bitcoin 10 percnyi átlagos megerősítési ideje. A visszaigazolás időtartamára azonban csak az átlagérték van. Annak érdekében, hogy egy kriptovalutát mint üzleti minőségű fizetési módot használjunk, garanciákra van szükségünk . 

A Bitcoin munkamódszer algoritmusának természete miatt lehetetlen megbízhatóan megjósolni az első megerősítés pontos időpontját. A kifizetések egy kicsi (de nem jelentéktelen) része kettős vagy háromszoros első megerősítést jelenthet. A Bitcoin soha nem lesz képes ezt a garanciát adni.

onegram_visszaigazolas1.JPGMásrészről, a OneGramCoin olyan determinisztikus algoritmust használ, amely normál körülmények között szinte zéró varianciával biztosítja az állandó blokkidőt . Ahogy az aktív felhasználók száma növekszik, és a piaci penetráció eléri azt a pontot, amikor a OneGramCoin a kiskereskedelemben kerül elfogadásra, a blokkidőt tovább csökkentik egy beépített folyamat révén, amely minden OneGramCoin tulajdonos demokratikus szavazását tartalmazza. Minden ilyen változás, ha előnyös a OneGramCoin számára, a tulajdonosok nagy többségének érdeke, és így könnyen jóváhagyható. A OneGramCoin nagyon hatékony eszközt jelent a korábban létrehozott kriptovaluták nagy változásaihoz való alkalmazkodásra.

Biztonság

A tranzakciós sebesség és a biztonság gyakran ellentétes irányban megy, és meg kell találni a legjobb egyensúlyt. A meg nem erősített tranzakciók elfogadása kockázatos lehet, ha a megbízó kétszeres támadást próbál végrehajtani, azzal a trükkel, hogy a kereskedő azt hiszi, hogy a számlát kifizették és elküldi az árut. A világ nem csak fekete-fehér, és a való életben érdemes megkülönböztetni a fizetési státusz több bizalmi szintjét:

Minél magasabb a bizalom szintje, annál nehezebb (és drágább) a potenciális támadónak sikeres kettős költési támadást végrehajtania.

Kereskedőként beállíthatja a tranzakció megerősítését az alábbi kritériumok alapján:

1.) a gyors fizetés elszámolásának üzleti igénye,

2.) a tranzakció értéke és a

3.) visszafordítási lehetőségek szintjei szerint

A nagy értékű tranzakciókhoz akár 15 percet is megadhat, amíg elég bizalmat nem kap a tranzakció visszafordíthatatlansága, miközben egy csésze kávét élvez az üzleti partnerrel. 

onegram_visszaigazolas.JPGAz alacsonyabb értékű napi kiskereskedelmi értékesítések esetén azonnal - vagy az első visszaigazolás után - elfogadhatja a befizetést  és biztos lehet benne, hogy a fizető félnek nem érdemes kockáztatni a pénzt, hogy támadást hajtson végre, miközben kockáztatja a börtönbüntetést. A potenciális támadás nem vehető észre - azonban a szoftver riasztást indít azonnal, mivel látja a kettős költés tranzakciót, ami lehetővé teszi a gyors reagálást. Ha a riasztás a tranzakciót követő néhány percen belül nem történik meg, minden rendben van, és a kiskereskedő már nem viseli a kockázatot. 

A hagyományos VISA- vagy Mastercard-fizetések szokásos feltöltési idővel összehasonlítva, amely napok, hetek vagy akár hónapokig is eltarthat, ez egy hatalmas sebesség ( https://chargeback.com/visa-chargeback-time-limits/ ).

Most megkérdezheti: Hogyan fogadja el biztonságosan az e-boltban történő kifizetéseket? A csalás lehetősége magasabb, ha a támadó a számítógépe mögé rejtőzik, és nem kell feltárnia fizikai identitását, ezért csak pénzt kockáztat a támadás végrehajtására, de valószínűleg nem kockáztatja a börtön büntetést. Hogyan tárolhatjuk ezt a fenyegetést?

A válasz egyszerű: ha valóban azonnali online megrendeléseket kell feldolgoznia, fontolja meg az értékesített áruk és szolgáltatások típusát és az ügyfeleknek történő átadásig eltelt időt. 

- Fizikai termékek? Valószínűleg órákig fog utazni a termék és átadás előtt bármikor ellenőrizheti a fizetést. 

- Virtuális szolgáltatás vagy havi előfizetés? Csak néhány percre van szüksége, és a szoftvere automatikusan figyelmezteti Önt támadás esetén. Ennek a valóságos esélyei meglehetősen alacsonyak - ha a rendszert úgy tervezték, hogy kezelje ezt a fenyegetést, nincs ok arra, hogy a kockázatot és a támadást vállalja a fizető fél.

Következtetések

A digitális világ minden évben egyre gyorsabbá válik az erősebb számítógépekkel, a kontinenseket összekötő gyorsabb optikai kábellel és az új széles sávú technológiákkal, amelyek a laboratóriumi internetes sebességet az otthonunkba hozzák.  Ez a gyors tempójú evolúció nem igazán működik olyan merev rendszerekkel, amelyek a kemény kódolási korlátozásokat tekintették elégségesnek. Az emberek többet akarnak, és többet kell nyújtani, ha boldog ügyfeleket szeretnénk megtartani. A OneGramCoin csak szerény előre beépített korlátozásokkal rendelkezik, hogy megmutassa, milyen rugalmasan tud alkalmazkodni az idő és a szükségletek terén. 

Hamarosan készen leszünk és indul a OneGramCoin blockchain!

(Jozef Knaperek , fejlesztési vezető közlése alapján)

Hamarosan megjelennek a hivatalos sajtóközlemények Joint Venture megállapodásokról, fizetési lehetőségekről, több milliós ügyfélkörről, figyeld a fejleményeket!

További fontos információkat olvashatsz a OneGram coinról és az akciós vásárlási lehetőségekről a márciusi indulás előtt a honlapomon és korábbi blogbejegyzésekben. A OneGram kizárólagos forgalmazója a Vizionary hálózata!

Szólj hozzá

Bitcoin blockchain Vizionary OneGram