2018. júl 17.

A napraforgó és a kriptovaluták kapcsolata

írta: capriman.com
A napraforgó és a kriptovaluták kapcsolata

Napi 28% hozam elég lesz?

napraforgo_t.jpgA természetben nem ritka, hogy megszázszorozza, ezerszerezi magát egy picinyke magocska. A napraforgó tányérjában több száz, de akár ezer mag is kifejlődhet 100-125 nap alatt. Nincs ez másként a kriptovaluták világában se. Erről szól ez a blogbejegyzés.

A OneGram tőzsdei bevezetése előtt kíváncsi voltam, hogy más kriptovaluták mit produkáltak a tőzsdére való bevezetésük első évében. Természetesen a több mint 700 kriptovaluta adatait nem tudtam feldolgozni, ezért véletlenszerűen választottam ki párat.

harom_coin.JPGVannak közöttük 2013-2014-ben megjelentek és olyanok is, amelyek nincsenek még egy éve se forgalomban. A Bitcoinon túl vannak magas kapitalizációjú, mint pl. a Ripple 8,6 milliárd USD napi forgalommal, vagy az Ethereum folyamatosan napi 1 milliárd dollár felett és olyanok is mint az Ethereumcash, amelynek egyszeri kiugráson kívül mára csak napi pár ezer dollár forgalma van. Vannak  a vizsgált coinok között ismert sikeres, illetve ismeretlen, ma már elértéktelenedettek is. Elismerem, hogy a válogatás semmiképp nem reprezentatív, néhány következtetés azonban levonható az adatokból.

tablazat_2.JPG

Az adatok forrása a Coinmarketcap, ahol a grafikonok adott napra és időszakra is lekérhetők. Azt vizsgáltam, hogy az adott coin bevezetésének első évében hány nap alatt érték el az addigi legmagasabb árfolyamukat, majd a 2017 január 1. előtt tőzsdére kerülteknél azt is, hogy a teljes élettartamuk alatt hány nap alatt érték el az eddigi maximális árfolyamukat.

Ezen kívül megnéztem, hogy az éven belüli és a teljes élettartam alatti legmagasabb árfolyam hányszorosa a nyitó árfolyamnak. Ezekből az adatokból az összehasonlíthatóság érdekében képeztem egy fajlagos mutatót, amelyik azt mutatja, hogy a tőzsdei bevezetéstől a maximális árfolyam eléréséig hány százalékos napi árfolyam növekedést produkáltak az egyes kriptovaluták. Az alábbi táblázat és grafikon az első évben elért  százalékos napi árfolyam növekedésük csökkenő sorrendjében mutatja az érméket.

grafikon.JPG

A fenti grafikonon az látszik, hogy a vizsgált coinok közül  négy is elérte vagy meghaladta az első év során a napi 59%-os növekedést, de a legkisebb is 2,19% volt, ami éves betéti kamatnak is jó lenne a mai kamat környezetben!

A 2017 előtt tőzsdére került coinok átlagban fél év alatt 53-szoros, és ezzel átlag napi 28%-os árfolyam növekedést értek el!

A teljes élettartamukat tekintve még ennél is fantasztikusabbak a számok. Alig több mint 3 év alatt átlag 1261-szeres, napi 107%-os az árfolyam növekedés! Érdemes figyelembe venni viszont, hogy a szórás is nagyon magas. A 33-szorostól a 7 561-szeresig, a napi 2,22%-tól az 538%-ig széles skálán mozognak az adatok. Ha a legmagasabb (DASH) és legalacsonyabb (DOGE) értékeket kiveszem a táblázatból, akkor is 416-szoros és átlag napi 35%-os növekedést produkáltak a bent marad kriptovaluták.

A 2017. január 1. után tőzsdére került coinokat vizsgálva a bevezetés első 365 napjában nagyjából hasonló teljesítményt értek el mint a régebbi coinok, a teljes élettartam pedig ebben az esetben rövidebb mint egy év, vagy a bevezetésük óta nem sikerült ennél nagyobb árfolyamot elérniük. 

Sokan azt hiszik, hogy a blokkláncok és a coinok világa csak játékszer és hamar el fognak tűnni. Én úgy látom, hogy pont fordított folyamatok játszódnak le a gazdaságban. Az igazán sikeres kriptovaluták mostanában születnek. Mára a magányos bitcoin bányászok romantikus világának vége. Egész iparág alakult ki ennek a technológiának és újabbnál-újabb alkalmazásoknak a fejlesztésére. Készülnek az okos megoldások és épülnek az okos város projektek - mint pl. a Dubai Smart City, - ahol már ma is okos telefonnal fizetnek és nemsokára kriptovalutákkal is.

blockchain-ecosystem-poster.jpg

A Bitcoin és Blokkchain ökoszisztéma 2016-ban.

Természetesen a fenti elemzés következtetései semelyik most bevezetésre kerülő coinra nem érvényesek és a múltbeli teljesítmények nem adnak garanciát a jövőre nézve. De azt bizonyítják, hogy a coinok világában nagyságrendekkel gyorsabban és sokkal magasabb nyereség realizálható, mint a legális gazdaság más ágazataiban. 

Az állításom, hogy a OneGram - ismerve az egyediségét, a fejlesztési terveket, eddigi sajtó visszhangját, elnyert innovációs díjait és üzleti fogadtatását - a kitűnően teljesítő kriptovaluták közé fog kerülni!

Bár garancia nincs rá, de bízhatunk benne, hogy már rövid távon - az első évben, - legalább az itt bemutatott átlagot, a fél év alatti 53-szoros, - napi 28%-os - árfolyam növekedést teljesíteni fogja. Úgy gondolom, hogy aki most az előértékesítési akcióban vásárol, még ennél is jobban fog járni! Érdemes tájékozódni és gyorsan cselekedni!

Majoros László
capriman.com

Szólj hozzá

árfolyam napraforgó kriptovaluta Capricoin Vizionary OneGram Coinmarketcap.com