2017. sze 21.

OneGram - Arany a kriptovalutában

írta: capriman.com
OneGram - Arany a kriptovalutában

Biztonság és extrém növekedés

 ne_hagyd_ki.jpgEz a blogbejegyzés egy világújdonságról, a maga nemében egyedülálló kriptovalutáról a OneGram Coinról ad részletes leírást. 

A coin különlegessége, hogy minden érme mögött 1 gramm fizikai arany fedezet áll, tehát az ára nem mehet lejjebb mint egy gramm arany értéke. Ellentétben a jelenlegi kriptovalutákkal, megfelel az 1,8 milliárdos muzulmán vallású közösség etikai és vallási szabályainak, ezzel óriási réspiacon válik egyeduralkodóvá.. 

 Dubai SmartCity kezdeményezése áll a háta mögött, ami hatalmas vásárló erőt és nyilvánosságot jelent, ugyanis a 2020-as Dubai Expón fog kiteljesedni a teljes projekt, reményeink szerint az arab világ kedvelt fizetőeszköze lesz.

 onegram_cryptocurrency-826.jpgA forgalommal növekvő arany fedezete meggátolja a teljes elértéktelenedését, így a különleges kriptovaluta extrém árfolyam növekedési potenciálját ötvözi a fizikai arany biztonságával.

 Mindenképpen érdemes tanulmányozni és a kizárólagos értékesítési jogot birtokló Vizionary hálózatában minél több érmét vásárolni. A birtokláson kívül értékesítése magas azonnali jövedelmet is biztosít!

Tartalomjegyzék:

  1. Bevezetéstarolas.JPG
  2. A kriptovalutákról
  3. A Sharia és az iszlám pénzügy
  4. A Shariának megfelelő pénz
  5. Arany befektetések és a Sharia szabályozás
  6. A OneGram három lába
  7. Növekedés minden tranzakcióval
  8. Műszaki adatok
  9. Egyszerű belépés a Vizionaryval
  10. Társadalmi felelősségvállalás
  11. OneGram vásárlás
  12. Irodalom és sajtószemle

1. Bevezetés 

Nyolc évvel ezelőtt 2009. január 3.-án egy blogbejegyzésben megjelent Satoshi Nakamoto álnéven jegyezve egy forradalmian új és biztonságos adattárolási eljárás. Az első alkalmazásából pénz – kriptovaluta – lett, amelyet Bitcoinnak neveztek el. A Bitcoint digitális arany-analógként mutatta be: véges darabszámú, korszerű titkosítással az internet korához készült, működését a hálózat fejlettsége tette lehetővé és számítógépekkel állítják elő. Ma egy Bitcoin előállítási költsége kb. 1.000 USD, szemben a hagyományos papír dollárral, amelyik centekbe se kerül.Mára óriási karriert futott be a Bitcoin. Több millióan használják, tőzsdei induló árfolyama 0,01 dollár volt. Az ismertető írásakor pedig 3.918 USD! Mit jelent ez? Ha 2010-ben valaki megkockáztatott 100 dollárt (26.000 Ft) egy „játék” pénzre, ma közel 10 ezer millió forintja van!

Satoshi nyomdokain sokan igyekeztek javítani Satoshi eredeti elképzelésén, és mára több száz alternatív kriptovaluta született, többek között az általunk favorizált Capricoin és a most tárgyalandó exkluzív OneGram Coin.

A legfrissebb fejlemények és innovációk ellenére a kriptoszektor piaca továbbra is nagyon fejletlen. A kriptovaluták továbbra is hiányosságokkal küzdenek, különösen a magas volatilitás okoz problémákat. 

Érdemes megjegyezni, hogy a meglévő kriptográf pénznemeket nem az iszlám piacokra tervezték. Míg az 1,6 milliárd muzulmán a világ népességének több mint 23% -át teszi ki, sok muszlim egyszerűen nem használhatja a kriptográfiai pénznemeket. Azért, mert  korlátozott a jogi státuszuk és a használatuknak komoly akadályai vannak az iszlám világ számos országában, ugyanis a vallási és erkölcsi törvényeiknek a Shariának nem felelnek meg.

A OneGram célja, hogy megoldja ezeket a problémákat a blockchain technológiával, hogy létrehozzon egy újfajta kriptovalutát, ahol minden egyes OneGram érme egy gramm arany fizikai arany fedezettel rendelkezik.

Ezen kívül a OneGram Coin (OGC) minden tranzakciója egy kis – 1%-os - tranzakciós díjat generál, amelynek 70 %-áért aranyat vesznek és ebből minden érme egyformán részesül, ezáltal növelve az egyes OneGram-ot támogató arany mennyiségét. Ezért minden OGC valós időben növekszik, így a OneGram egyedülálló a kriptovaluták között – forgalommal növekvő arany fedezet van mögötte!

2. A kriptovalutákról

A Bitcoin és az alternatív kriptovaluták széles körben elterjedtek. A kriptovaluta mögötti legfontosabb újítás az, hogy a megbízható tranzakciókat – a centralizált banki főkönyv helyett, - a "blockchain" néven ismert disztribúciós könyvelésbe rögzítik és tárolják. Vagyis minden tulajdonosnál a teljes főkönyv folyamatosan szinkronizálva megtalálható az elektronikus pénztárcájában.

Ez lehetővé teszi, hogy a tranzakciók bizalmasak, cenzúrázhatatlanok, és privátok legyenek. Miután a tranzakciót a blokkhálózat megerősíti, visszafordíthatatlanná válik: nem vonható vissza, mint a pénzátutalás egyéb formái.

A kriptovaluták blokklánc technológiája radikálisan megváltoztatja pénzküldési folyamatokat. A bankok központi számlavezetési és hitelesítési tevékenysége feleslegessé vált azáltal, hogy megszüntette a pénzügyi intézmények által okozott mesterséges korlátokat, lehetővé téve az:

  • Igazi peer-to-peer (személytől-személyig) fizetéseket a világ bármely két pontja között.
  • Töredék tranzakciós díjakat és feldolgozási időt a hagyományos banki szolgáltatásokhoz képest.
  • A pénzügyi titoktartást biztosító utalásokat.
  • A tranzakciók nem fordíthatók vissza, ezzel megakadályozzák a visszaterhelést és csalást.

3. A Sharia és az iszlám pénzügy

 A Sharia egy olyan vallási törvény, amely az iszlám hagyományból származik. Ez magában foglalja azokat az elveket, amelyek a muzulmánok minden, köztük a pénzügyi, gazdasági, jogi ügyleteit irányítják, részletes előírásokat adnak az élet minden részterületére kiterjedően.

Az iszlám finanszírozási szabályok megtiltják az indokolatlan gazdagodást, valamint a túlzott kockázattal vagy spekulációval (például szerencsejátékkal) kapcsolatos ügyleteket, az igazságosság megteremtése és a kizsákmányolás elkerülése érdekében.

A Shariának megfelelően az iszlám tudósok három olyan kulcsfontosságú kritériumot vezettek be, amelyek megkülönböztetik az iszlám pénzügyeit a társaiktól:

  1. Tilos a kamat, amely az indokolatlan jövedelem forrása.
  2. A partnerek tőkéje alapján a nyereség és veszteség megosztásának ösztönzése, kockázatok megosztása.
  3. A bizonytalan és túlzottan spekulatív tranzakciók tilalma.

4. A Shariának megfelelő pénz

 Ma a legtöbb muzulmán által használt pénz vitathatatlanul nem Sharia-kompatibilis.

A világ legnagyobb része fiat devizát (hagyományos hitelpénzt) használ, melyet csak a törvényes fizetőeszközök támogatnak. Történelmileg a pénzt nemesfémekből hozták létre.

Mi fogad el pénzként az iszlám vallás?

Az egyik legmegbízhatóbb iszlám tudós a témában Imran Hosein 1 , aki a modern társadalmi-gazdasági és politikai kérdésekre szakosodott. 

Megmagyarázza a pénz hat kulcsfontosságú tulajdonságát az iszlámban:

  1. A pénz mögött az alábbi nemesfémek vagy élelmiszerek fedezete állhat: arany, ezüst, búza, árpa, só, datolya.
  2. A pénz bőséges és széles körben elérhető.
  3. A pénz tartós és nem megy tönkre.
  4. A pénznek belső értéke van.
  5. A pénz a teremtésben létezik, és értékes az Istennek.
  6. A pénz a csere médiumaként működik.

1./ A Fiat pénz az első pontot betartja, ha fém vagy élelmiszer van mögötte. 

Sajnos az országok hivatalos pénze már nem rendelkezik ilyen fedezettel, mivel az Egyesült Államok megszüntette az USD arannyal való átválthatóságát Nixon elnöksége alatt, mert sok milliárd kellett hirtelen a vietnami háborúra. 

Azóta a nemzeti valuták szabadon lebegő árfolyammal rendelkeznek, amit főként a központi bankok monetáris politikája határoz meg. 3

2./ A Fiat valuták valóban bőségesek és széles körben elérhetőek a joghatóságokon belül, ahol elfogadják őket.

3./ A modern papírpénzek és érmék, a digitális társaikkal együtt, a harmadik pont követelményei szerint tartósak.

4./ A fiat pénznek önmagában is van értéke? Az 1971-es Nixon sokk óta a nemzeti valuták árfolyama szabadon lebegő, ezért a fiat pénz már nem állíthatja, hogy belső értéke lenne. Ezt a kormány ugyan támogatja, de ez nem lényeges érték.

5./ A fiat valutákat a kormány mesterséges monetáris politikája hozza létre, így az ötödik pontot nem tartják tiszteletben.

6./ Ami az utolsó pontot illeti, a fiat pénzt valójában a csere médiumaként használják.   Tehát, a fiat pénz csak a legjobb esetben felel meg a pénz hat tulajdonságának az iszlám jogban. 

Mi a helyzet a kriptovalutákkal, mint a Bitcoin?

Míg a Bitcoin és sok más kriptovaluta sokkal közelebb áll a pénz iszlám definíciójához, mint a modern fiat pénz, még mindig hiányosak, mivel nem hordoznak semmiféle kézzelfogható valós világi értéket. Szükség van tehát egy jobb eszközre.

Ezért mindegyik OneGram érmét legalább egy gram arany támogatja. A OneGram bőséges.  Összesen 12.400.786 érmét bocsátanak ki és nem többet. Az érmék fedezetét -  a GoldGuard, online arany kereskedési platform biztosítja.

A GoldGuard lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy aranyat vásároljanak és értékesítsenek piaci (spot) áron, és fizikailag tárolják. Az OGC-k tartósak és biztonságosan tárolhatók a kriptográfiailag biztonságos tárcákban (Wallet). A OneGram-nak van belső értéke, mert fizikai arany van mögötte.

A OneGram ökoszisztéma kereskedői alkalmazásokat és fizetési feldolgozási szolgáltatásokat – pl. YALLAPAY - kínál, így a OneGram a világ minden táján kiváló fizetőeszköz lesz.

A OneGram kibocsátásában nincs indokolatlan jövedelem, a nyereségrészesedés része a jutalmazási sémának, és minimális spekulációról van szó, mivel a OneGram egy a fizikai arany által támogatott eszköz.

A OneGram egy átfogó Sharia-kompatibilis termék, és követi az iszlám pénzügy három alapvető kritériumát.

 

5. Arany befektetések és a Sharia szabályozás

Történelmileg az arany befektetés a Sharia törvények szerint problémás volt.  Például a legtöbb esetben az arany határidős ügyletek kereskedelmét tiltja az iszlám törvény, mert az arany határidős szerződéseit nem támogatja fizikai arany. Ennek eredményeként a legtöbb ember, aki aranyat akart vásárolni befektetésként, fizikai formában vásárolta meg aranyat, például ékszereket vagy érméket.

2016 decemberében a Sharia Gold Standard bevezetésre került az Iszlám Pénzügyi Intézmények Számvevőszékének (AAOIFI), a Világ Arany Tanácsának és az Amanie Advisorsnak köszönhetően. 

Ezzel az új standarddal a muszlim befektetők most már képesek lesznek kihasználni az arany által támogatott befektetési lehetőségek egyre növekvő sorát, ami korábban nem volt lehetséges.

A OneGram megfelel a Sharia Gold szabványnak. Így Ön is biztonságban érezheti magát tudva, hogy befektetései értékőrzők, biztonságosak, és pénzügyi növekedést biztosítanak.

6. A OneGram három lába

 A fiat valuta története a volatilitás története. A fiat valuta átlagos élettartama csak 27 éves 5 . Még akkor is, ha egy valuta túléli, mindig inflálódni fog! Mivel a központi bankok képesek arra, hogy a lehető legtöbb pénznemet támogassák, az infláció pusztító hatásai miatt, a fiat pénz vásárlóereje folyamatosan csökken. A világ legrégebbi fiat valutája a brit font, kiváló példa: értékének 99,5 százalékát elveszítette kezdete óta.

Történelmileg az arany rugalmasabb, és jobban őrzi az értékét, mint bármely fiat valuta, különösen a gazdasági instabilitás idején.

Egyetlen pénznem sem garantálhatja az abszolút stabilitást, de a OneGram korlátozza az Ön kockázatát. Mivel a OneGram alapár mindig legalább egyenlő a mögötte lévő és forgalommal növekvő arany pillanatnyi (spot) árával, a OneGram-nak „padló ára” van. Ráadásul a használat, a piaci kereslet is értékesebbé teszi az idő múlásával. 

Ezért a OneGram árfolyama három részből tevődik össze:

  • Az első rész az Arany Értéke (GV – Gold Value), amit az arany pillanatnyi piaci ára határoz meg.
  • A második rész a Tranzakciós Díjakból (TF – Transaction Fee) származik, amelynek egy részét további arany vásárlására fordítják, így az OGC forgalmával nő annak fedezete.
  • Az utolsó rész a Demand Premium (DP), amelynek értékét a piaci kereslet/kínálat határozza meg.

Ezért ez a képlet határozza meg a piaci árat: OneGram Value = GV + TF + DP

7. Növekedés minden tranzakcióval

 Minden OneGram tranzakció 1% -os tranzakciós díjat generál, legfeljebb 1 OGC-ig. Eltérően más kriptovalutáktól, a OneGram-ban a díj 70% -át újra befektetik, hogy több aranyat vásároljanak, és növeljék az arany mennyiségét, amely elosztva minden egyes érmét támogat. A tranzakciós volumen növekedésével növelik az arany fedezetet és minden OneGram tulajdonos részesedik a nyereségből.  Így a OneGram olyan egyedülálló fizetőeszköz, amelynek értéke folyamatosan növekszik. A tranzakciós díj 25% -át további fejlesztésekre fogják fordítani. 2,5% -ot adományoznak alapítványon keresztül jótékonysági szervezeteknek és 2,5% jut a coin előállítását végzőknek (bányászok) (POS staking).

Az új kriptovaluták tranzakció mennyisége jellemzően alacsony. Ennek gyorsítására számos eszközt fogunk bevetni a OneGram valódi, gyors bevezetésére.

A GoldGuard platformon OneGram érméket adnak ki és visszaváltanak aranyért. 

Az OGC-k megvásárolhatók és értékesíthetők lesznek  bármely nagyobb kriptovaluta kereskedési platformon - kriptodőzsdén - keresztül.

Egy új fizetési kapu, a YALLAPAY, is fejlesztés alatt van. A fiat konverzió mellett a YALLAPAY olyan marketing eszközöket is magában foglal, mint például a kereskedők számára készült marketing szoftverek, különleges ajánlatokkal és kedvezményekkel az ügyfelek számára. A modellt először Dubaiban és Abu Dhabi-ban vezetik be, ahol már megkapták a pénzügyi engedélyeket.

A GoldGuard MasterCard bankkártya ("Liquid Gold") is létrehozásra került, amely az ATM-en, a POS rendszereken és az interneten keresztül fog működni szerte a világon. A Liquid Gold kártyát fiat, OGC vagy Gold segítségével feltölthetjük fizetési kapun keresztül online, vagy GoldGuard ATM gépeken keresztül. 

Azáltal, hogy az ügyfeleknek a legjobb kriptográfiai és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat nyújtjuk, a OneGram minden tranzakciót megkönnyít a felhasználók számára, így sokan fogják használni.

8. Műszaki adatok

 A OneGramCoin egy egyedülálló biztonságú blokkhálózatot használ, melyet több mint 3 hónapos munkával szakértő kriptográfiai mérnökök fejlesztettek ki. 

Teljesen testreszabott blokkcsatornánk inspirációt kapott a Bitcoin, a Dash és a BlackCoin cégtől. Minden tranzakció nagyon gyors és privát.

Megerősítettük a biztonságot azáltal, hogy bevezettük a hitelesített egységek által üzemeltetett megbízható csomópontokat. A megbízható csomópontok blokkjában elosztott 2,5% -os tranzakciós díjak biztonságos blokkcsatornát tartanak fenn. A OneGram blockchainblokk mérete 1MB, átlagosan 1 perces blokkidővel.

9. Egyszerű belépés a Vizionaryval

 A Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták vásárlása és eladása nem mindig könnyű feladat. Attól függően, hogy hol élsz, nem lehet nyilvánvaló belépési és kilépési pont. 

A magánszemély által saját maga által történő ​​kriptovaluta bányászat bonyolult, szaktudást igényel. Költséges felszerelést igényel, és biztosan nem az átlagos felhasználónak való.  Ez az egyik oka annak, hogy a bevezetést a Vizionary közreműködésével a GoldGuard-al végezzük, egyszerű hozzájutást biztosítva a befektetőknek a OneGram érmék megszerzéséhez.

A OneGram Coin kibocsátása után bármikor átváltható a GoldGuardnál fizikai aranyra. A GoldGuard a Dubai Airport Free Zónával (DAFZ) rendelkezik licenccel arany ékszerek, és arany kereskedelmére. 1996-ban alapították, a Dubai nemzetközi repülőtér határain belül, a DAFZ a térség egyik leggyorsabban növekvő vámszabad területe.

A GoldGuard Dubaiban működik, minden aranyat a Silver Bullion logisztikai és szállítási szakemberei védenek. A GoldGuard összes számlája eszköztámogatott, a PwC (PricewaterhouseCoopers) Nemzetközi könyvvizsgáló ellenőrzi, lopással és egyéb károk ellen  biztosítva van.

10. Társadalmi felelősségvállalás

Visszatérve a közösséghez, a példamutatás mások számára, központi szerepet játszik abban, hogy hogyan működünk. Törekszünk a társadalmi és gazdasági fejlődésre mind globálisan, mind helyi szinten.

Ezt szem előtt tartva létrehoztuk a OneGram Foundation (OGF) programot. Az OGF a tranzakciós díjak 2,5% -át kapja meg, amelyet a OneGram érmék forgalma generál és ők adományoznak helyi és nemzetközi jótékonysági szervezeteknek.

A sikereink megosztásával célunk, hogy megkönnyítsük a kevésbé szerencsés emberek életét.

Az OGF támogatja az iszlám jótékonysági, közösség támogatási elveit. A OneGram közösség a vállalati társadalmi felelősségvállalás révén hozzájárul a humanitárius feladatok megoldásához.

11. OneGram vásárlás

A OneGram értékesítésének kizárólagos jogosultja a Vizionary hálózata. Az első lépés: regisztráljon a https://www.vizionary.com/wgold5 oldalon! (Személyes támogatás: +36 20 966 6793)

Ez a fejezet a cikk írásának időpontjában volt érvényes. A jelenlegi kondíciókat a képre kattintva ismerheti meg:

ne_hagyd_ki.jpg

Az OGC megvásárlásával a Ön nem csak olyan eszközt vásárol, amely az arany jelenlegi értékét kínálja, hanem a tranzakciós díjakból vásárolandó további arany jövőbeli értékét is.

Az OGC maximális száma 12.400.786 db érme. A kizárólagos értékesítési jogát a 2020-as Dubai Expóig a Vizionary kapta meg. Amennyiben nem sikerül mindet értékesíteni, a maradékot az Expon dobják piacra. Ezt követően több érmét nem adnak ki.

Bármelyik pillanatban láthatja az arany mennyiségét, amely az érmét támogatja a hivatalos OneGram pénztárca alkalmazásban és a GoldGuard weboldalán. 

A GoldGuard segítségével a meglévő coinjait bármikor aranyra válthatja és azt pénzzé teheti, de vásárolhat is vele és kereskedelmi platformokon is értékesítheti.

A teljes mennyiség kibocsátása után is hozzájuthat OneGram érmékhez. Adhatja-veheti magán forgalomban, vagy bármely kereskedelmi oldalon. A folyamatban lévő fejlesztések segítségével a YALLAPAY fizetési kapun keresztül fizikai termékeket és szolgáltatásokat is vásárolhat a OneGramért.

A OneGram vezetői:

 

A OneGram tanácsadói:

Aranyember lehetsz! Érdekességek és adózási szabályok az aranyról.

További fontos információkat olvashatsz a OneGram coinról és az akciós vásárlási lehetőségekről a márciusi indulás előtt a honlapomon és korábbi blogbejegyzésekben. A OneGram kizárólagos forgalmazója a Vizionary hálózata!

Készítette: Majoros László (Capriman)

Kapcsolatfelvétel: http://capriman.com/kapcsolat

12. Irodalom és sajtószemle

1 Hosein, Imran N. "Az aranykínusz és ezüst dirham: az iszlám és a pénz jövője". Masjid Jami'ah.

2 Kollen Ghizoni, Sandra. "Nixon véget vet az amerikai dollár konvertibilitásának az aranyra, és bejelentette a bér / árszabályozást". A Federal Reserve története.

3 Sachs, Jeffrey D., Larrain, Felipe. Makrogazdaság a globális gazdaságok számára. Prentice-Hall.

4 Bakar, Mohd Daud. Aaoifi Shariah Standard az aranynak fejlesztés alatt a világ arany tanácsával és annak várható hatásaival.AAOIFI-Világbank.

5 Pento, Michael G. Az eljövendő kötvénypiac összeomlása: Hogyan viselkedni túlél az amerikai adósságpiacon. John Wiley & Sons.

 

 

Szólj hozzá