2017. feb 26.

Új aranyláz ütötte fel a fejét....

írta: capriman.com
Új aranyláz ütötte fel a fejét....

.... a digitális aranyláz

A Bitcoin 7 éves sikertörténetén felbuzdulva sok új, úgynevezett altcoin született. Van amelyik nagyon ígéretes, valóságos, szakmailag megalapozott stratégia mentén építkezik - mint a Capricoin. De sok van amelyik nem is létezik, viszont nagy hazugság körítéssel, "disz dobozba csomagolva" valós pénzért árulják.

Viharos gyorsasággal születnek az új digitális pénzek. Az internetnek köszönhetően tömegek áramlanak szinte megkergülve egyiktől a másikig. 

Az 1800-as években a hagyományos arany lelőhelyei körül - Californiában, Coloradóban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és még sok más helyen - zsúfolódtak össze a szerencselovagok abban a reményben, hogy hirtelen meggazdagszanak.

Az élet és a becsület nem sokat ért, az erőszak, a fegyver vette át az uralmat, a rablás, a bűnözés, a gyilkosságok mindennaposak voltak. Kevesek nagyon meggazdagodtak, a nagy többség reményvesztetten, szegényen, tragédiák közepette élte tovább az életét.

Napjainkban ugyanez a folyamat játszódik le az egész világon, a digitális arannyal. A kapzsiság démona ma is itt járja őrült táncát a fejünk felett. Okos normális embereket tesz csalóvá, becstelenné. Semmi nem számít. Se a barátság, se az erkölcs. A józan ész hatalmát a Mammon vette át. 

A legképtelenebb hazugságokkal verik át az embereket kihasználva hozzá nem értésüket a közgazdaság törvényeihez és a digitális pénzhez. Ígérnek mindent, csak hogy minél hosszabb ideig fenntartsák a pénz beáramlását, amit azután el lehet majd lopni és ezt végtelen hazugság folyammal álcázni. Van amelyik lufi egy hónap, van amelyik egy-két év alatt pukkan ki, vesztes tömegeket hátra hagyva maga mögött.

Nem új és nem idegen ez tőlünk, álljon itt három mondat az élet más területéről pl. a politikából, egy korábbi miniszterelnöktől: "Döbbenetes, hogy néhány demagóg frázissal, szakmailag jelentéktelen, üres jelszóval milyen sikeresen tudták a ..... manipulálni a falvakat. [...] A választások után sokszor töprengtem azon, hogy milyen könnyű a kóklereknek becsapni az embereket. Keserves lesz a kiábrándulás, nagy árat kell fizetni az elszalasztott lehetőségekért."

Mit ígérnek a digitális aranykor csalói? Nyilvános piacon nem megmérettetett, emiatt árfolyammal se rendelkező "coinok" folyamatos "árfolyam" emelkedésének ígéretére mint a légy a cukros madzagra öntik be a pénzüket az emberek. Ohne coin, de a tulaj nemrég vett 6 milliárd forintért ingatlanokat magának Szófiában. Mások senki által nem látott "svájci bankárokra" hivatkozva gyűjtik az emberek pénzét. A digitális pénz splitteléséről, meg blokklánc cseréjének képtelenségéről már nem is beszélve.

Egy másik gyöngyszem: "Ingyenes regisztációval csak most és csak itt kapsz 50 dollár értékű semmit és erre még a kamatokban érkező ......coinok  ismét leköthetőek, ezáltal akár 71% profit érhető el 26 hét alatt. Vagy tartsd meg, ... így akár 56%-os profittal rendelkezhetsz." Nem kell közgazdaságtan professzornak lenni, hogy ehhez se adjam a nevem.

Beindultak a regiző irodák. Add a neved, meg az adataid, mi majd berakunk a mátrixba és dőlni fog a lé - mondják. Magyarországon törvénytelen, IP cím alapján letiltott weboldalakra regisztrálnak trükkös csalók, Dél-Koreaiaknak álcázva a magyarokat. Csak tegnap este két hasonlóba hívtak meg olyanok, akik havonta indítanak új pilóta játékokat és nyúlják le mások összekuporgatott pénzét. 

A valódi coinok alapjában reformálják meg a pénzvilágot, mert a bankok mellőzésével sokkal olcsóbb és gyorsabb a pénz továbbítása, biztonságosabb a technológiája mint a hagyományos valutáké. Úgy kell az embereknek mint egy falat kenyér. Szomorú és felháborító, hogy pénzéhes harácsolók ezeknek a fantasztikus, demokratikus pénzeszközöknek a nevét egybe mossák a bűnözéssel csalással.

Ráadásul a csalást és rablást tisztességes, ajánlással működőkereskedelmi csatornának, MLM-nek álcázzák, rontva a hírnevét. A kettő közötti különbségről írtam a Tisztázzuk! Mi az MLM? blogbejegyzésemben.

Miközben a józan ész - és a Bitcoin példája is - azt mondja, hogy pontosan megvannak a valós értékkel rendelkező digitális valuták érték növekedésének közgazdasági okai és eszközei. Ezekkel is részletesen foglalkoztam a "Vigyázat csalnak" című bejegyzésemben.

Büszke vagyok, hogy a Vizionary tagja lehetek és munkatársaimmal sikerre visszük a Capricoint. Egy globális általános fizetőeszköz rangjára emeljük ezt a 2. generációs kriptodevizát, és megismételjük annak gazdasági sikerét egy immár letisztult, lojális és erkölcsös csapattal.

Nyilván ez a nehezebb út! Több kitartást, tisztességet, állhatatosságot igényel, de rövid és hosszabb távon is sokkal jobban megéri mindenkinek anyagilag és erkölcsileg is, mintha naponta adnánk el a lelkünket a gyors meggazdagodás hamis illúziójának reményében és amortizálnánk le a baráti, ismeretségi körünket.

Majoros László (Capriman)

Szólj hozzá

csalás pilótajáték coin Bitcoin Capricoin Vizionary digitális aranyláz