2017. jan 24.

Te hol tartod a Capricoinjaidat?

írta: capriman.com
Te hol tartod a Capricoinjaidat?

Napi egy millió kamat jól jönne?

Hogyan működik a kriptovaluták tárolása? Milyen lehetőségeink vannak, milyen előnyökkel és hátrányokkal.

Sokan nem néznek utána és nem is gondolkoznak el ezeken a kérdéseken, pedig ennek vizsgálata fényt derít arra is, hogy valódi coinról beszélünk, vagy csak a gyalázatos módon elszaporodott lehúzások közül az egyikről.

Véleményem szerint az egyik legfőbb bizonyíték az adott coin valódiságára az, hogy a saját coinomat a saját gépemen kvázi kézpénzként tudjam tárolni egy blokchain alapú pénztárcában. Azok a rendszerek, amelyek ezt nem tudják biztosítani, nem megbízhatóak, óriási kockázattal jár a pénzünket rájuk bízni.

Az alábbi táblázatban címszavakban összefoglaltam a rendelkezésre álló lehetőségeket, azok előnyeit és hátrányait.

cpc_tarolasi_lehetosegek.JPG

A valódi coinnal nem rendelkező hálózatos coinos cégek csak egy lehetőséget biztosítanak. Azt, hogy ők tárolják a saját szervereiken a webirodánkban a "coinjainkat". Nem biztosítanak fizetési kaput, amin keresztül termékeket és szolgáltatásokat kifizethetünk a kibocsátó cégtől független hagyományos és online boltoknak, vagy nyilvános kereskedési oldalakon válthatjuk más coinokra.

Ugyanígy nincs lehetőségünk a saját pénzünket saját gépünkre letölteni és mások kizárásával birtokolni, tárolni és rendelkezni felette, úgy mint a hagyományos valuták esetében a készpénzzel.

A Vizionary által kibocsátott Capricoin esetében teljes döntési szabadságunk van abban, hogy hol tartjuk a pénzünket!

Ahitelesitesi_dij.JPG Vizionary előre kibányászott Capricoint oszt szét a bányászati közösségben résztvevők között. Ezért kezdetben a nyilvános, minden tranzakciót tároló főkönyvek - hasonlóan a Bitcoin indulásához - minimális gépen és számban segítik a rendszer biztonságát és a Capricoin hitelesítését.

Annak ösztönzésére, hogy minél többen minél több Capricoint a saját gépükön, asztali pénztárcájukban tartsanak online, hitelesítési jutalékot "kamatot" fizet az általa kibányászott Capricoinokból. A jutalék mértékét egy képlet határozza meg. Minél több CPC minél hosszabb ideig és minél több pénztárcához kapcsolódik, - ezzel elősegítve a gyorsabb szinkronizálást, - annál nagyobb a jutalék.

Mennyi is ez a kamat, vagy jutalék? A 11. napon  3,85015276 CPC, ami a pillanatnyi 0.1606317 USD/CPC és 288,6 legjobb USD vételi árfolyamon csak 179 Ft erre a napra.

DE! Mi történik akkor, ha pár év múlva a Capricoin árfolyama is eléri a Bitcoin jelenlegi 900 USD/Bitcoin árfolyamát - amire minden esélye megvan? Akkor ez a napi kamat már 1 millió Ft!

Nemcsak a napi, hanem az összes interneten töltött idő is számít. Ezért a jutalék, - mint ennek a pénztárcának az első 11 napja is mutatja, - egy ideig egyre növekvő mértékű! Ezért ha a biztonságról képesek vagyunk megfelelően gondoskodni - jelszó védelem, biztonsági másolatok, vírusvédelem, - akkor érdemes a pénzünket itt tartani. Csak a napi vásárlásokhoz szükséges Capricoint kell feltölteni a CapriPay mobil applikációba, hogy mindig rendelkezésre álljon, ha nincs nálunk az asztali számítógépünk.

Végül megmutatom, milyen egy valódi asztali pénztárca és hogyan kerül bele a kibányászott Capricoin.
(Kattints a YouTube logora, a fogaskeréknél állítsd be a 720p-t, ha nem elég nagy és éles a kép.)

Majoros László (Capriman)

 

Szólj hozzá